« Takaisin

Kuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutus

Katso tästä syksyn 2021 jatkokoulutukset

KOULUTUS

ADR-ajolupakoulutukset

Trukkikorttikoulutus

Kuorman lastaus ja sidonta

REAK-raskaan kaluston ennakoivan ajotavan koulutus

Työturvallisuus / kuljetusala

Hätäensiapukoulutus kuljettajille

EA 1 -koulutus kuljettajille

Laki linja- ja kuorma-autonkuljettajien ammattipätevyydestä (273/2007) ja asetus linja- ja kuorma-autonkuljettajien ammattipätevyydestä (640/2007) on tullut voimaan 1.8.2007. Niiden mukaan ammattimaisena kuljettajana toimivlla henkilöllä on oltava riittävä alakohtainen koulutus. Henkilöiden, joilla on voimassaoleva linja- tai kuorma-auton ajolupa, tulee hankkia itselleen asetuksen mukaista jatkokoulutusta vähintään 35 tunnin ajan viiden vuoden aikana. Koulutuksen on toteuduttava vähintään seitsemän tunnin jaksoissa.

Ensimmäisessä vaiheessa 35 tuntia on oltava kerättynä linja-autonkuljettajilla viimeistään 10.9.2013 ja kuorma-autonkuljettajilla viimeistään 10.9.2014. Laissa on määritelty siirtymäaika, jonka mukaan ammattipätevyyskoulutus voidaan hankkia jo vuoden 2008 aikana ja pätevyys on voimassa kuljettajan ajokortin mukaisesti edellä mainittuihin päivämääriin saakka.

Jatkokoulutuksessa ainoana pakollisena aiheena on taloudellisen ja ennakoivan ajon koulutusta vähintään seitsemän tuntia. Muut aiheet ovat vapaasti valittavia kuljettajan omien tarpeiden mukaisesti. ADR-koulutuksista jatkokoulutukseen hyväksytään yksi päivä jokaisesta kurssista.

Kuljettaja saa jokaisen jakson jälkeen koulutuksen järjestäjältä todistuksen suoritetusta koulutuksesta. Kun 35 tunnin paketti on valmis, viranomainen laittaa ammattipätevyydestä merkinnän erilliseen ammattipätevyyskorttiin tai ajokorttiin.

Koulutuspaketit yrityksille

Toteutamme jatkokoulutuspaketteja yritysten tarpeiden mukaan. Ammattipätevyyden jatkokoulutukset voidaan toteuttaa tarvittaessa myös venäjän ja englannin kielillä.

Lisätietoja koulutuspaketeista ja hinnoista
toimialapäällikkö Kalle Sarlund
puh. 0400 631 212
[email protected]

Koulutuksiin ilmoittautuminen
[email protected]
020 7879 200