« Takaisin

Kuntouttava työtoiminta

Aikuiskoulutus Taitaja tarjoaa koulutus- ja valmennuspalveluiden lisäksi kuntouttavaa työtoimintaa Kymsoten työnhakija-asiakkaille.

Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on edistää asiakkaiden sosiaalista osallisuutta, elämänhallintaa ja arjen toimintakykyä, sekä tukea asiakkaita kohti työmarkkinoita.

Asiakkaat osallistuvat Aikuiskoulutus Taitajalla joko ryhmä- tai yksilömuotoiseen kuntouttavaan työtoimintaan. Palvelun kesto on 1–4 pv/vk, 4–8 h/pv, 3–24 kk. Ryhmätoiminnan teemoja ovat esimerkiksi hyvinvoinnin ja työkyvyn edistäminen. Yksilömuotoisessa kuntouttavassa työtoiminnassa asiakas osallistuu mieleisensä alan tehtäviin esimerkiksi keittiö-, ICT- tai metallipuolen tehtävissä. Kuntouttavan työtoiminnan aikana arvioidaan asiakkaan työ- ja toimintakykyä, sekä oikea-aikaisia jatkopolkuja.

Jatkopolkumahdollisuuksia ovat esimerkiksi ammatillinen kuntoutus, työkokeilu, palkkatuettu työ, työvoimapoliittiset koulutukset, omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tai työllistyminen avoimille työmarkkinoille.

Mikäli haluat sopia tutustumiskäynnin tai kuntouttavan työtoiminnan jakson Aikuiskoulutus Taitajalla, ole yhteydessä osatyökykyisten palveluiden koordinaattoriin.

Lue tästä blogikirjoitus, mitä on toimintaterapia?

Kysy lisää

Jaana Haapala
osatyökykyisten palveluiden koordinaattori
040 658 2220
[email protected]